Cerattepe Maden Projesinde İşçi Alımları İçin Ön Mülakatlar Gerçekleştiriliyor. İlgi Yoğun.
Artvin’de Cerattepe’de yürütülmesi planlanan madencilik faaliyeti kapsamında maden şirketi projede çalıştırılmak üzere gerçekleştireceği işçi alımı için mülakatlar yapmaya başladı. Ön mülakatlar hızlı bir şekilde sürdürülürken, ilginin yoğun olması dikkatlerden kaçmadı. Günde 250 kişi ile mülakat gerçekleştirilirken, yeni iş başvurularında ise günlük 200 başvuru geliyor.
Artvin Kafkasör Yaylası Cerattepe Bölgesindeki maden projesinin başlaması için Yeşil Artvin Derneğince Rize İdare Mahkemesine açılan ÇED Olumlu Raporunun iptaline ilişkin davanın sonucu beklenirken Cerattepe Maden projesi kapsamında bölgedeki maden arama ve çıkarma ruhsatını elinde bulunduran ETİ Bakır AŞ lehlerine çıkacak olası mahkeme kararı sonrasında bölgede biran önce çalışmalara başlamak adına işçi alımları için mülakatlara başladı.
Artvin İnönü Caddesi Üzerinde ki Yıldız İş Hanı’nda bulunan ETİ Bakır Maden İşletmeleri Artvin Bürosunda gerçekleştirilen mülakatlar Eti Bakır AŞ Cerattpe Maden Projesi Halkla İlişkiler Müdürü Muhammed Bilgin ve Eti Bakır AŞ Murgul Akarşen İşletmesi Şantiye Şefi Komisyon Başkanı Recep Bayramoğlu tarafından yapılıyor.
Halkla İlişkiler Müdürü Bilgin: Cerattepe Projesi ekolojik açıdan sürdürülebilir bir projedir
ETİ Bakır AŞ Cerattpe Maden Projesi Halkla İlişkiler Müdürü Muhammed Bilgin basın mensuplarına yaptığı açıklamada Cerattepe Maden projesinin ekolojik açıdan sürdürülebilir, sosyolojik açıdan kabul edilebilir, ekonomik açıdan da uygulanabilir bir proje olduğunu söyledi.
Projenin Artvin’e ve ülkeye hayırlı bir proje olduğunun altını çizen Bilgin ” Firmamızın temel prensipleri açıklık, şeffaflık ve dürüstlük merkezinde işlemektedir ve işleyecektir. Sosyal sorumluluğu yüksek, kurumsal yapısı güçlü firmamız yerel satın alma ve yerel istihdamı en üst seviyede tutarak, Artvin ekonomisini ve Artvin’de ki yaşam kalitesini destekleyecektir. İstihdamda da ön mülakatları gerçekleştirmeye başladık. Yakından uzağa istihdam stratejisi gerçekleştirmek istiyoruz. Artvin ve Merkez köylerinde yaşayan vatandaşlarımız öncelikli olmak üzere, ilçelerimizle de tamamlanacak bir hedef kitle ile istihdam politikamızı gerçekleştirmeyi planlamaktayız” diye konuştu.
Recep Bayramoğlu’da maden projesinde çalışmak isteyen 3 binin üzerinde vatandaşın başvurusunun olduğunu söyledi. Bayramoğlu ” Bir taraftan biz mülakatları yaparken bir taraftan da başvurular halen devam ediyor. Bu durumdan Artvinli olarak mutluluk duydum. İnsanlar kendi özgür iradeleriyle gelip bu milli değere sahip çıkıp, bizimle birlikte olarak üretim ve değişik alanlardaki işlere talip oldular” dedi.
Mülakatların pazartesi itibariyle başladığını kaydeden Bayramoğlu günlük ortalama 100 kişinin mülakatını yaptıklarını belirterek vatandaşlarda müthiş bir beklentinin olduğunu ileri sürdü.
Bayramoğlu: Bölgenin potansiyelini belirlemeye çalışıyoruz
Bayramoğlu bu mülakatlarla bölgede madende çalışabilecek potansiyeli belirlemeye çalıştıklarını söyleyerek “Mahkeme devam ettiği için biz ön bir çalışma yapıyoruz. Elimizdeki değerleri belirliyoruz. Mahkeme kararından sonra bizim için olumlu bir gelişme olması durumunda tekrardan değerlendirmeye alacağız. Projemize güveniyoruz. Biz bu işi çok iyi yapıyoruz. Merak edenler olursa Akarşen Yeraltı işletmesine gelebilirler. Dünya standartlarında bir madencilik nasıl olur onu görebilirler. Firmamız bölgede istihdam sağlamak adına yer altı madenlerinde değişik pozisyonlarda çalışabilecek, ateşçi, yer altı yükleyicisi, tahkimatçılar gibi meslek dallarında eğitim kursları açıp eğitimler verecek. Bunlar teorik ve makine başı eğitimler olacak. Mülakat esnasında çok neşeli, mutluluk veren konuşmalarımız oluyor. Hemşerilerimin pozitif olması beni de ayriyeten mutlu etti” ifadelerine yer verdi.
Bayramoğlu Artvin’de madene karşı bir ön yargı olduğunu savunarak bunun kırılması için doğru bilgilendirmenin önemli olduğunu söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.
Cerattepe Maden Projesinde çalışmak için mülakata giren Ahmet Şahin madenin Artvin’e zararı olmayacağına inandığını kaydederek, işsiz olduğu içinde maden işletmesinde çalışmak istediğini söyledi.
Mülakata giren Musa Şahin’de madenin Artvin’e zarardan çok yarar getireceğini düşündüğünü ifade ederek ” Artvin’e en büyük zarar Artvin’de ki işsizlik oranın yüksek olması. Göçlerin tek sebebi işsizliktir. Üretim olan yerde her zaman bir yarar vardır. Burada ki tartışma burada maden çıkarılmasın değil de, çıkarılırken en az zararla çıkarılsın olmalıdır” dedi.
Mülakat için gelen Murat Yavuzdemir’de yaptığı konuşmada madenin Artvin ve Türkiye ekonomisine getiri sağlayacağını düşündüğünü savunarak ” Artvin’e bir zarar vereceğini de düşünmüyorum. Çayeli Bakır İşletmesinde madenin köyün içinde çıktığını gördüm. Köylülerde memnundu. Hiç bir şekilde zarar görmemişlerdi. Bu nedenle maden çıkmasına karşı değilim” ifadelerine yer verdi.
Mesut Tabak’da madenden yana bir çekincesinin olmadığını ifade ederek madenciliğin ihtiyaçtan doğan gereksinimler olduğunu söyledi. Artvin’de madenin çevreye en az zararla çıkacağına inandığını kaydeden Tabak toplumda ki tepkilerinde siyasi olduğunu ileri sürdü.
Şirket yetkililerince mülakatların önümüzdeki günlerde de devam edeceği kaydedildi.












0 comments